Tolken

Staan taal- en cultuurbarriĆØres een goede communicatie in de weg en u wilt miscommunicatie voorkomen? Dan is een professionele tolk van Interlect de oplossing.

Wij werken o.a. voor

klantlogo Sirva
klantlogo De Rivieren Notarissen
klantlogo HLB Witlox van den Boomen

Inhuren professionele tolk

Een tolk zorgt voor duidelijkheid wanneer taal- en cultuurbarriĆØres een goede communicatie in de weg staan. Voor elke situatie heeft Interlect de beste professionele tolken. Offerte nodig voor onze tolkservice? Telefonisch of op locatie? Vraag direct uw offerte aan!

Soorten tolken

Tolk: onmisbaar in veel situaties

Een goede tolk is in veel situaties onmisbaar. In zakelijke communicatie met een potentiƫle klant maar ook in de rechtbank wanneer niet iedereen de Nederlandse taal machtig is. Maar ook bij een notaris of op een congres kan een tolk uitkomst bieden en zorgen voor heldere communicatie.

Interlect beschikt over jarenlange ervaring in verschillende situaties en talen. Wij hebben voor vele taalcombinaties gespecialiseerde tolken in huis. Op zoek naar een rechtbanktolk, notaristolk, beurs of congrestolk of een tolk in de zorg? Wij helpen u graag verder.

Tolkdiensten voor zorgverleners

Interlect is tevens inzetbaar als tolkservice in de zorg. Wij zijn onder andere actief voor tandartsen, huisartsen en ggz-zorgverleners maar ook voor arbodiensten en gemeenten verzorgen wij duidelijkheid in de communicatie met anderstaligen die het Nederlands niet machtig zijn. Wilt u meer weten over onze tolkdiensten voor zorgverleners? Hier leest u alles over tolkservices in een zorgomgeving.

Wanneer een tolk inzetten

Oplossingen voor elke situatie

Vraagt de situatie om een tolkencabine of is een fluisterset de beste oplossing. Afhankelijk van de groepsgrootte kan het raadzaam zijn een tolkencabine in te richten of te werken met een fluisterset.

  • Tolkencabine
  • Een tolkencabine is een afgesloten ruimte van waaruit de tolk overzicht heeft op de spreker en de zaal. Hiermee wordt voorkomen dat de tolk door de spreker heen moet praten om het de informatie over te brengen.

  • Fluisterset
  • Bij het gebruik van een fluisterset zit de tolk in dezelfde ruimte en vertaalt alles wat gezegd wordt meteen in een microfoon die verbonden is met de koptelefoontjes van de luisteraars.

Uiteraard kan Interlect u adviseren over het beste materiaal en de beste oplossing voor uw situatie. Om onze klanten optimaal te bedienen, is het mogelijk om een tolkenset met maximaal vijf ontvangers te huren tegen een gereduceerd tarief.

Wilt u meer weten over de fluisterset of een offerte voor de huur van een fluisterset aanvragen? Hier vindt u alle informatie over tolken met een fluisterset.

tolkencabine of fluisterset

Beƫdigd tolk nodig?

In sommige situaties kan het nodig zijn een beƫdigd tolk in te zetten. Ons tolkenteam in Eindhoven en Amsterdam onderhoud een groot netwerk met een brede selectie professionele tolken die ook beƫdigd zijn. Zij zijn bijvoorbeeld inzetbaar bij rechtbank zittingen, getuigenverhoren en het passeren van aktes. Een beƫdigd tolk is ingeschreven in het register RBTV. Daarvoor heeft hij of zij een eed of gelofte afgelegd voor de rechtbank en ook een geheimhoudingsplicht is standaard onderdeel van het werk. Vertrouwelijke informatie is dus in veilige handen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

De prijs van een professionele tolkdienst is in veel gevallen maatwerk en afhankelijk van een aantal factoren. Bijv. waar de tolkdienst dient plaats te vinden, hoe lang wilt u de tolk inzetten en welke taalcombinatie, moet de tolk beĆ«digd zijn of niet. Vraag hier uw geheel vrijblijvende offerte aan of bel ons op 085 40 17 825ā€‹.

Ook interessant om te lezen: