Contract vertalen

Een contract vertalen geeft duidelijkheid over de inhoud en de juridische gevolgen van de afspraken. Heeft u een vertaling nodig van een contract? Dan bent u bij Interlect, het juridisch vertaalbureau, aan het goede adres.

Wij werken o.a. voor

Contracten laten vertalen

Vaak is specialistische kennis nodig om juridische documenten te vertalen, zoals bij het vertalen van contracten. Deze documentatie is vaak lastig te begrijpen doordat jargon niet wordt geschuwd en juridische termen zijn niet weg te denken. Onze professionele juridische vertalers hebben uitgebreide kennis met het vertalen van een breed scala aan contracten en juridische documenten en akten. Hierbij houden we rekening met de verschillen tussen wet en regelgeving, terminologie, schrijfstijl en -wijze van brontaal en doeltaal. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor het vertalen van uw contracten.

Vertalen van contracten tolken

Contracten vertalen

Het opstellen van contracten, koop- of verkoopcontracten, arbeidscontracten, etc., wordt veelal gedaan door advocaten en juristen. Dit hoeft echter niet, in beginsel is het opstellen van een contract vormvrij (enkele uitzonderingen daargelaten). U kunt dus zelf een contract opstellen. Geadviseerd wordt echter vaak om bij contracten met grote (financi√ęle) gevolgen, dit te laten opstellen door een ervaren jurist of advocaat. Doorgaans vertalen wij dan ook contracten met een hoog juridisch terminologie gehalte omdat deze zijn opgesteld door advocaten of juristen.

De opbouw van een juridische vertaling

De vormvrijheid bij het opstellen van een contract maakt dat ieder contract anders is. Niet in de laatste plaats omdat iedere afspraak die contractueel vast wordt gelegd anders is. Qua opbouw van contracten en juridische vertaalterminologie is er echter wel een rode draad te herkennen. Zo begint een contract met de titel en worden de betrokken partijen beschreven.

Worden de overwegingen beschreven waarom partijen met elkaar een contract aan willen gaan. In contracten wordt ook ingegaan op de begripsbepalingen in de tekst (wat is de definitie van gebruikte termen). Zodoende weten beide partijen wat wordt bedoelt. Met name bij het vertalen van contracten is het zeer belangrijk aandacht te besteden aan het correct interpreteren van de begripsbepalingen. En tot slot de afsluiting en ondertekening van het contract waarbij partijen een handtekening zetten ter bekrachtiging van de gemaakte afspraken.

Ook internationaal gaat deze opbouw op. Als klant heeft u als voordeel dat wij een uitgebreide terminologie database beheren waardoor wij nog beter in staat zijn om uw contracten correct te vertalen.

Waarom een contract vertalen

Gespecialiseerd in het vertalen van contracten

Uw contract vertalen kan naar elke gewenste taal bij vertaalbureau Interlect. Bijvoorbeeld vanuit het Engels of Nederlands naar het Spaans, Italiaans, Duits of Frans. Ook talen buiten Europa zoals het Japans, Thai, Chinees, Hindi en Vietnamees. Wij werken enkel met vertalers die een vertaalopleiding hebben afgerond op HBO-niveau of hoger en tevens ‚Äúnative-speakers‚ÄĚ zijn van de doeltaal. Zo bent u te allen tijde verzekerd van een correcte vertaling. Interlect, het vertaalbureau van Eindhoven en Amsterdam, levert ook be√ędigde juridische vertalingen. Doordat wij gespecialiseerd zijn in het vertalen van juridische documenten kunnen wij u een nog betere vertaling tegen een scherpe prijs leveren.

Geheimhouding

Een contract is in veel gevallen een vertrouwelijk document. Als juridisch vertaalbureau werken we met veel diverse partijen in het juridische vakgebied. Voor zakelijke klanten is er de mogelijkheid dat we in overleg een geheimhoudingsverklaring overeenkomen voordat we starten met de vertaling.

Werkzaamheden bij een contract vertalen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

De prijs van een professionele juridische vertaling is maatwerk en afhankelijk van een aantal factoren. Bijv. het aantal woorden, de taalcombinatie, onderwerp, levertijd en of de vertaling be√ędigd dient te worden of niet. Vraag hier uw geheel vrijblijvende offerte aan of bel ons op 085 40 17 825.

Ook interessant om te lezen: