Jaarrekening of jaarverslag vertalen

Transparantie, shareholder value, sociaal ondernemen. Het vertalen van financiële documenten is geen sinecure. Voor een financiele vertaling bent u bij vertaalbureau Interlect aan het juiste adres.

Wij werken o.a. voor

Klant:Sirva
Klant: De Rivieren Notariskantoor
Klant:HLB Witlox van den Bomen
Contactform top of the webpage

Neem contact op

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.


Jaarrekening vertalen

Het vertalen van financiële documenten zoals een jaarrekening vereist specialistische kennis, want deze documentatie is vaak lastig te doorgronden. Financieel vakjargon en financiële termen zijn niet weg te denken uit een jaarrekening of jaarverslag. Onze financiële vertalers hebben daarom jarenlange ervaring en specialistische kennis met het vertalen van jaarrekeningen of jaarverslagen.

Het jaarverslag omvat doorgaans veel meer informatie over het bedrijf dan alleen de financiële cijfers. Het is een verslag van alle werkzaamheden die het bedrijf in een afgelopen periode heeft gedaan om gestelde doelen te bereiken. Denk daarbij dus niet alleen aan de financiële gegevens maar ook aan het sociale jaarverslag, marketingacties en bijv. de (lange termijn) ontwikkelingen op het gebied van personeel en organisatie. Bij het vertalen van een jaarverslag is het daarom belangrijk deze verschillende onderdelen op hun eigen merites te bekijken zonder het gehele plaatje uit het oog te verliezen.

jaarrekening of jaarverslag vertalen

Verslaglegging

Informatievoorziening is voor bedrijven in toenemende mate van belang. Niet alleen naar de eigen werknemers toe, maar zeker ook naar derden. Een belangrijk onderdeel van de informatievoorziening is de financiële verslaglegging. Voor bedrijven met internationale stakeholders is het van belang dat de informatievoorziening in andere talen goed gebeurd. Voor bedrijven die internationaal actief zijn is een vertaling van het jaarverslag in sommige gevallen zelfs verplicht.

Voor het vertaalproces is dezelfde aandacht en nauwkeurigheid vereist als het opstellen van de financiële verslaglegging. De vertaler dient dus naast zijn talenkennis een hoge mate van accuratesse te hebben. Een goede vertaler van financiële stukken kent niet alleen de exacte benamingen van bedrijfsvormen, -structuren, functietitels, etc., maar heeft ook een signalerende functie waar het gaat om wetten en voorschriften in het andere land. Veel vertaalde financiële documenten zijn de jaarrekening en het jaarverslag. Vaak worden deze termen door elkaar gebruikt, toch bestaat er een groot verschil waar rekening mee moet worden gehouden bij het vertalen.

Een jaarrekening vertalen

Dé jaarrekening bestaat niet, wel is het zo dat een jaarrekening moet voldoen aan de wettelijke eisen gesteld in het Burgerlijk Wetboek. Deze staan o.a. in Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek. De eisen aan een jaarrekening zijn afhankelijk van de aard van de onderneming. Beursgenoteerde bedrijven hebben een veel zwaardere plicht tot informatievoorziening via hun jaarrekening dan bijvoorbeeld de gemiddelde ZZP’er.

Daarnaast is iedere onderneming uniek, zowel in product/dienst als ook de manier waarop men de informatievoorziening vormgeeft.

Een jaarrekening bestaat uit de balans, resultatenrekening en een toelichting hierop. Sommige bedrijven voegen hier ook nog een kasstroomoverzicht aan toe. De jaarrekening geeft een beeld over het afgelopen jaar en het jaar ervoor. De jaarrekening is zogezegd de financiële verantwoording van een bedrijf. Bij het vertalen van de jaarrekening is het derhalve van belang aandacht te schenken aan de juiste financiële terminologie.

Waarom jaarrekening of jaarverslag vertalen
USP vertalen

Vertalen naar meer dan 20 talen

Snelle levertijden en scherpe tarieven

Tone of voice van de vertaling is belangrijk

Reviews

Wat onze klanten zeggen

“ I really like the quality of the services, very professional, fast and the person who attended to me, Vincent, was very helpful. ”

Leandro, Brazil

“De communicatie met Vincent verloopt altijd prettig en informeel. Hij is duidelijk over de prijzen en leverdata van de vertalingen. Soms levert hij zelfs sneller dan toegezegd. De vertalingen zijn prima.”

Stefan, Valkenswaard

“Tussen offerte en daadwerkelijk aangeleverde vertaling zaten geen 24 uur. Van bestel formulieren tot POS materiaal keurig netjes.”

Leon, Tilburg

Gespecialiseerd in financiële vertalingen

Uw jaarrekening of jaarverslag vertalen kan naar elke gewenste taal. Bijvoorbeeld vanuit het Engels of Nederlands naar het Spaans, Italiaans, Duits of Frans. Ook talen buiten Europa zoals het Japans, Thai, Chinees, Hindi en Vietnamees. Wij werken enkel met vertalers die een vertaalopleiding hebben afgerond op HBO-niveau of hoger en tevens “native-speakers” zijn van de doeltaal. Zo bent u te allen tijde verzekerd van een correcte vertaling. Interlect, het vertaalbureau van Eindhoven en Amsterdam, is gespecialiseerd in financiële vertalingen, daardoor kunnen wij u een nog betere vertaling tegen een scherpe prijs leveren.

Wilt u een jaarrekening of jaarverslag laten vertalen? Uiteraard gaan wij vertrouwelijk om met uw documentatie. In bepaalde gevallen komen wij met onze klanten een additionele geheimhoudingsovereenkomst overeen.

Werkzaamheden bij het vertalen van jaarverslag of jaarrekening

Vraag vrijblijvend een offerte aan

De prijs van een professionele vertaling is maatwerk en afhankelijk van een aantal factoren. Bijv. het aantal woorden, de taalcombinatie, onderwerp, levertijd en of de vertaling beëdigd dient te worden of niet. Vraag hier uw geheel vrijblijvende offerte aan of bel ons op 085 40 17 825.

Ook interessant om te lezen:

Contactform top of the webpage

Neem contact op

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.


Blogs

Recente blogs

Interessante blogs over taal & cultuur

Hieronder vind je onze laatste blogs met informatie over vertalingen en nieuwe ontwikkelingen.

Wat is een beëdigde vertaling?

We krijgen veel vragen over het onderwerp “beëdigde vertaling”. Vandaar een tweeluik blog waarin we ingaan op de meest voorkomende vragen over het fenomeen beëdigde vertaling.

Lees meer

Tips leren Spaanse taal

Heeft u veel zakelijke contacten in Spanje? In deze blog een aantal tips voor het leren van de Spaanse taal.

Lees meer

internationaal communiceren

Communicatie bij internationaal zakendoen

De taal waarin je met je internationale contacten communiceert heeft heel veel invloed op hoe de communicatie verloopt.

Lees meer