Notaristolk

Het kopen van een huis is voor veel mensen een grote stap. Maar spreekt iemand de Nederlands onvoldoende dan schakelt u snel een notariƫle tolk in van Interlect.

Wij werken o.a. voor

Waarom een notariƫle tolk?

Bent u of is is uw klant de Nederlandse taal niet voldoende machtig? Dan is het is een wettelijke verplichting om een tolk aanwezig te laten zijn bij het passeren van een notariƫle akte. Door het inschakelen van een professionele beƫdigde tolk wordt voorkomen dat klanten informatie niet begrijpen of onjuist interpreteren met alle mogelijke consequenties van dien.

Notariƫle tolken

Wat is een notariƫle tolk?

Interlect werkt enkel en alleen met beƫdigde tolken voor notariƫle tolkdiensten. Een beƫdigde tolk is ingeschreven in een register. Door inschrijving in dit register worden wettelijke eisen gesteld aan de opleiding en vaardigheden van een tolk. Zodoende bent u ervan gegarandeerd dat onze notariƫle tolken de juiste tolkattitude, integriteit en taalvaardigheid hebben om voor u en uw klant te tolken.

Werkzaamheden van een notariƫle tolk

De tolk is verantwoordelijk voor het begrijpelijk overbrengen van de inhoud van de akte die wordt gepasseerd. Een goede voorbereiding van onze tolk is daarom belangrijk. Tijdens het passeren van de akte is de tolk ā€œonpartijdigā€.

Dat wil zeggen dat de tolk er voor is om vragen en opmerkingen over de voorliggende akte van beide partijen zo goed mogelijk over te brengen. Ideaal is als de notariƫle tolk aan het hoofd van de tafel zit tijdens het passeren. Dan kan de tolk beide partijen goed aankijken en aanvoelen of partijen elkaar begrijpen. Het voordeel van een notariƫle tolk is dat vragen of onduidelijkheden direct besproken kunnen worden.

Wat is een notariƫle tolk

Welke taalcombinaties zijn mogelijk?

Wij bieden notariƫle tolkdiensten aan in meer dan 20 talen. Dit zijn in ieder geval alle Europese talen maar ook Chinees (Mandarijn, Kantonees), Japans, Russisch, Thai en nog vele andere talen.

Dagelijks worden onze professionele tolken ingeschakeld bij het passeren van koopaktes, erfrechtaktes of huwelijkse voorwaarden.

Werkzaamheden van een notariƫle tolk

Wat kan Interlect voor u betekenen?

Als u bij Interlect een notariƫle tolkdienst reserveert, nemen wij alle administratieve handelingen van u over. Wij zorgen ervoor dat de gegevens van de tolk bij de desbetreffende notaris aanleveren en vragen ook de concept akten op ter voorbereiding van onze tolk. Zodoende kunt u zich richten op belangrijkere zaken: bijvoorbeeld de verhuizing naar uw nieuwe woning. Wel zo prettig! Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor een notariƫle tolkdienst. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch bereiken op 085-40 17 825.

Ook interessant om te lezen: